Familieforøgelse – søskendejalousi, sundhed, bevidsthed, homøopati…

Familieforøgelse

Familieforøgelse

Syv vidende kvinder har på forskellig vis bidraget om Familieforøgelse til e-bogen Ny mor og hva’ så som kvinden bag Moderskaber er initiativtager til.

Emnerne, når emnet er Familieforøgelse, er vidtfavnende fra Søskendejalousi – Når barn bliver til børn, over Babymassage, Dit barn og mikrobiomet, Den bevidste baby, til Sundhed og trivsel for mor og spædbarn, Homøopati til det feberramte børn, sluttende med Naturlig sundhedspleje til dit barn.

Familiepsykolog Heidi Agerkvist kommer ind på at søskendejalousi ofte er en fejltolkning af børns adfærd og følelser. Heidi mener, at der i højere grad er tale om misundelse. Artiklen handler om nuancerne mellem jalousi og misundelse samt tilgange til at håndtere dem mellem søskende.

Hannah Lind Arlaud er kvinden bag afsnittet om babymassage og dens betydning. Berøring er hjertets sprog – og livsnødvendig. Massage er struktureret næring. Berøring har betydning for hastigheden af barnets mentale udvikling det første halve leveår. Kærlighedshormonet Oxytocin, der skaber følelsesmæssige bånd, aktiveres. Det er også med til at styrke barnets sociale kontakt.

Zoneterapeut Betina Axil beretter om babyers tarmflora som i dag hedder mikrobiota. Denne mikrobiota har blandt andet som opgave at støtte vores immunsystem. Såfremt alt går efter planen, uden forstyrrelser, så har barnet omkring 3 års alderen udviklet en god og stærk mikrobiota. En god måde at styrke barnets mikrobiota er med probiotika.

Mette Carendi er skribenten bag Din bevidste baby. Det tyder på, at babyer opfatter langt mere end vi tror. Mette kommer ind på barnets følelsesmæssige rettigheder og den første af fem og den vigtigste i barnets første leveår gennemgås. Retten til at eksistere – og hvad den kan indebære af henholdsvis grundlæggende negative og positive overbevisninger – og hvordan du kan støtte dit barn i forhold til retten til at eksistere.

Holistisk behandler Rikkeliva Holm skriver at mange og modsatrettede følelser kan komme i spil, især som førstegangsmor. Husk også at fylde dig selv op, så du har noget at give videre til den lille ny. Hud-mod-hud er vigtig for tilknytningen mellem mor og barn og er stress reducerende. Mange gode kostråd. Også en læseværdig artikel med mange guldkorn.

Homøopat Mette Mitchell skriver informativt om feber, at det er tegn på et sundt og funktionelt immunforsvar. Pas på med panodil. Mette kommer med forslag til homøopatiske alternativer. Naturlige lægemidler uden kemi. Ingen bivirkninger ingen fare for at overdosere. Søg læge, hvis… og så nævnes eksempelvis hvis feberen overstiger 40,5C. Velskrevet artikel med mange guldkorn.

Sundhedsplejerske Anette Straadt giver råd til, hvordan du kan være med til at give dit barn nogle sunde og vigtige byggestene og dermed styrke barnets fundament for et godt og sundt liv. Anette kommer ind på vigtigheden af at symptombehandling suppleres med at behandle årsagen. Ligeledes Anette giver input til, hvordan du fra starten kan bygge dit barn sundt og stærk og til tarmbakteriernes vigtighed – de gode af dem – så du på den måde er med til at styrke dit barns immunforsvar.

Virkelig læseværdig e-bog om Familieforøgelse med så berigende artikler. Du kan læse alle artikler eller vælge den artikel eller de artikler ud som lige rammer dig. Når der er familieforøgelse, så er babyzoneterapi nærliggende – også som en del af bogen. Måske i næste udgave.

God læselyst!

PS Tilmeld dig nyhedsbrevet på moderskaber.dk og få e-bogen om Familieforøgelse

Danmarks anden tungeste baby – eller kender du en tungere baby?

Danmarks anden tungeste baby

Danmarks anden tungeste baby

Danmarks anden tungeste baby skal vi høre om efter et par andre indlæg.

“Spædbørn og børn 0-2 år” er temaet i min brancheforening FDZ.dk i 2017.

På vores netop afholdte landsmøde berigede Sundhedsplejerske og ekspert i børnesundhed Anette Straadt os om  ”Spædbørn og børn 0–2 år”. Vi hørte om at styrke børns sundhed indenfra med probiotika og modermælkserstatninger, hvis babyen får modermælkserstatning. Ligeledes kom Anette selvfølgelig også ind på den ammende mor og hendes kost. Anette er indehaver af Æblebørn.dk, hvor du kan blive gratis medlem i en måned. Du kan også starte med at få den gratis e-bog “Slip for syge børn”.

Senere var det Coach og mentor Stinemaria Mollie Jensen om ”Sensitive børn i alderen 0–2 år”. Stinemaria driver siden sensitivmor.dk. Talen var om at slippe tankemylderet, så der kan blive mere plads til ro og balance – og dermed livsglæden. Her kan du tilmelde dig: “Farvel til overstimulering, uro og dårlig samvittighed”. Du har også mulighed for hver dag at få et sms boost fra Stinemaria.

Danmarks tungeste baby har vi til gode at høre om. Nu nærmer vi os Danmarks tungeste baby – eller i hvert fald en af dem.

Under SURPRISE var der garanti for at lattermusklerne bliver rørt. Og det må jeg sige ja til. I den time stewardesse og foredragsholder Connie Svendsen var på, sad jeg med mavekrampe af grin. Det er lang tid siden at mine lattermuskler er blevet motioneret så meget. Efter foredraget lå der tre tårevædede (af grin) kleenex foran mig på mit bord. Her kan du se en af sekvenserne som Connie viste om hendes 6+ kg baby. En af Danmarks tungeste babyer. Blot 5 gram lettere end den tungeste baby det år Connie fødte sin søn.

Få dig selv et billigt grin, når du ser en af Danmarks tungeste babyer.

Danmarks tungeste baby – hvor meget vejer den tungeste baby – ved fødslen – som du kender, der er født i Danmark?

Babylab undersøger smartphoneforbrug – vil du deltage?

Babylab undersøger smartphoneforbrug

Babylab undersøger smartphoneforbrug

Københavns Universitets Babylab forsker i spæd- og småbørns udvikling og forældreskab. Lige nu søger de deltagere til forskningsspecialet “Smartphoneforbrug hos nybagte mødre”.

Kunne du være interesseret? – klik på dette link og få mere information.

Du er også velkommen til at kontakte en af dem bag forskningsspecialet;
Anna Hoppe Mortensen, tlf. 26143019 og mail: sln288@alumni.ku.dk

 

 

Bedste fif mod forstoppelse hos baby

Baby med forstoppelse

Baby med forstoppelse

Mange babyer bøvler med maven. Nogle babyer tenderer eller har forstoppelse.

For min-barsel.dk har jeg skrevet artiklen “Babyzoneterapeutens bedste fif mod forstoppelse“.

Udover alle de fif mod forstoppelse, der er nævnt i artiklen, så har jeg lige et par fif mere fra aromaterapeut Kerstin Rutschko;

“Ja. det er rigtigt, også små børn har gavn af en god olie for at få systemet til at fungere.

Typisk er det olivenolie, som kan hjælpe med at få gang i maven.

Jeg kan ikke sige noget om alderen, men så snart barnet har fået introduceret fast føde og fordøjelsen er kommet i gang, kan man tilsætte lidt olie. måske ½ teskefuld til at starte med og op til en hel teske – afhængig af mavens reaktion på olien, selvfølgeligt.

Hvis maven er gået helt i stå, kan en desideret forstoppelse afhjælpes med hørfrøolie (samme mængde), den virker direkte på peristaltikken (tarmbevægelser), men kan til gengæld give diaré hvis man ikke doserer rigtigt.
Fede olier er jo madvarer som nærer og ikke “medicin ” som æteriske olier, barnets mave skal nok fortælle hvornår det er nok.

Uden på babys mave kan man bruge sortkommenolie til at massere maven med. Også helt små babyer kan tåle det, når maven slår knuder.

Brevkasse – om baby har svært ved søvn efter mad

Helles brevkasse er stedet hvor du får svar på spørgsmål om babyzoneterapi og andre emner relateret hertil. Brevkassespørgsmålet nedenfor kommer fra en mor til en søn som har svært ved at overgive sig til søvnen. Helle svarer på spørgsmålet.

Spørgsmålet til brevkassen: Hvad gøre jeg galt når jeg putter min søn om aftenen, når han har fået mad og så skal sove, da han har svært ved at over give sig til den dybe søvn

Svaret fra brevkassen: Tak for spørgsmålet til brevkassen Brevkasse – om baby har svært ved søvn efter mad.
Da din beskrivelse af problematikken er sparsom, så bliver det lidt i blinde, at jeg kan svare. Som udgangspunkt så er jeg sikker på, at du gør dit bedste for at hjælpe din søn til at sove efter mad. Hvor gammel er din søn?
Små børn kan godt lide faste rutiner. Sørg for ro den sidste times tid inden sengetid. Ingen vilde lege lige inden han skal i seng. Dernæst er der mange af de små som sætter pris på et varmt bad, lidt massage og måske en historie, alt efter alder, eller lidt blid godnat musik. Hvis han er lidt større, så fortæl kort, hvad der er sket i løbet af dagen. Det kan være en stor hjælp for mange børn.
Lad endelig døren stå åben, hvis din søn sover i sit eget værelse, så han kan høre, at I er der. Det er også min overbevisning, at små børn gerne vil sove, men der er noget andet som generer. Jeg kan anbefale jer at kontakte en zoneterapeut. Du kan finde den nærmeste på fdz.dk
Du kan måske også hente inspiration i en af de artikler jeg har skrevet om søvn:
– ”10 tips til en rolig putteseance”, udgivet på Barneguiden.dk
– ”Børn er søde – især når de sover”, udgivet på Min-mave.dk.