Babyzoneterapeutens samarbejdspartnere

Til glæde for dig og forhåbentlig mange andre forældre har jeg som babyzoneterapeut gennem tiden skrevet en del blogindlæg og artikler. Alle blogindlæg og artikler som du er eller kan blive beriget af via mine samarbejdspartnere fremgår af Mød Helles netværk under menupunktet Mød Helle på Stress-a.dk.

Samarbejdpartnerne som babyzoneterapeuten indtil videre har skrevet indlæg for er

  • Babybusiness.dk
  • Barneguiden.dk
  • Betterwing.dk
  • MamaWise.dk
  • Min-barsel.dk
  • Min-mave.dk

Emnerne har eksempelvis været mavekneb – det er et af de hotteste emner, så flere skriv om mavekneb, fif mod forstoppelse, ørepine, urolige babyer, søvn og de udfordringer den skaber i mange hjem, suttens historie, når tænder er på vej og tips til ferien og tips til når det er hedebølge.

Artikler skrevet af babyzoneterapeuten

Titelmæssigt har artiklerne til samarbejdspartnerne også været langt omkring. Bedøm selv;
– 10 tips til en rolig putteseance
– 6 gode råd til en mere rolig baby
– 7 lyde der kan berolige din baby
– Babyzoneterapeutens bedste fif mod forstoppelse
– Børn er søde – især når de sover…
– En hyldest til dine fødder – de bær dig gennem livet
– Er din baby en bæ-gemmer?
– Er din baby ved at få tænder?
– Fem ferietips fra mig til dig – rigtig god og afslappende ferie!
– Gode råd mod mavekneb
– Har dit barn ondt i øret?
– Har I ballade med syge børn hjemme hos jer?
– Hjælp – hvad gør du, når din baby har mavekneb?
– Hvad er babyzoneterapi?
– Hvad synes du en Babyzoneterapeut skal blogge om?
– Hvilken type cyklist bliver dit barn?
– Interview med den cyklende babyzoneterapeut Helle Munk
– Livet som babyzoneterapeut
– Moster kommer på besøg – bliver du bekymret?
– Pakkekalendergaver – fra mig til dig!
– Seks babyråd, når hedebølgen er over os
– Suttens historie, fordele og ulemper
– Vil du være medlem af babyrådet?
– Zoneterapi til baby
– Åndedrættet – din bedste ven!

Du finder links til indlæggene på Mød Helles netværk.

Er der et emne som du gerne vil have taget op, så giv endelig lyd og send en sms til 20 74 49 47 eller en mail til tid@stress-a.dk.

Familieforøgelse – søskendejalousi, sundhed, bevidsthed, homøopati…

Familieforøgelse

Familieforøgelse

Syv vidende kvinder har på forskellig vis bidraget om Familieforøgelse til e-bogen Ny mor og hva’ så som kvinden bag Moderskaber er initiativtager til.

Emnerne, når emnet er Familieforøgelse, er vidtfavnende fra Søskendejalousi – Når barn bliver til børn, over Babymassage, Dit barn og mikrobiomet, Den bevidste baby, til Sundhed og trivsel for mor og spædbarn, Homøopati til det feberramte børn, sluttende med Naturlig sundhedspleje til dit barn.

Kort om eksperternes bidrag

Familiepsykolog Heidi Agerkvist kommer ind på at søskendejalousi ofte er en fejltolkning af børns adfærd og følelser. Heidi mener, at der i højere grad er tale om misundelse. Artiklen handler om nuancerne mellem jalousi og misundelse samt tilgange til at håndtere dem mellem søskende.

Hannah Lind Arlaud er kvinden bag afsnittet om babymassage og dens betydning. Berøring er hjertets sprog – og livsnødvendig. Massage er struktureret næring. Berøring har betydning for hastigheden af barnets mentale udvikling det første halve leveår. Kærlighedshormonet Oxytocin, der skaber følelsesmæssige bånd, aktiveres. Det er også med til at styrke barnets sociale kontakt.

Zoneterapeut Betina Axil beretter om babyers tarmflora som i dag hedder mikrobiota. Denne mikrobiota har blandt andet som opgave at støtte vores immunsystem. Såfremt alt går efter planen, uden forstyrrelser, så har barnet omkring 3 års alderen udviklet en god og stærk mikrobiota. En god måde at styrke barnets mikrobiota er med probiotika.

Mette Carendi er skribenten bag Din bevidste baby. Det tyder på, at babyer opfatter langt mere end vi tror. Mette kommer ind på barnets følelsesmæssige rettigheder og den første af fem og den vigtigste i barnets første leveår gennemgås. Retten til at eksistere – og hvad den kan indebære af henholdsvis grundlæggende negative og positive overbevisninger – og hvordan du kan støtte dit barn i forhold til retten til at eksistere.

Holistisk behandler Rikkeliva Holm skriver at mange og modsatrettede følelser kan komme i spil, især som førstegangsmor. Husk også at fylde dig selv op, så du har noget at give videre til den lille ny. Hud-mod-hud er vigtig for tilknytningen mellem mor og barn og er stress reducerende. Mange gode kostråd. Også en læseværdig artikel med mange guldkorn.

Homøopat Mette Mitchell skriver informativt om feber, at det er tegn på et sundt og funktionelt immunforsvar. Pas på med panodil. Mette kommer med forslag til homøopatiske alternativer. Naturlige lægemidler uden kemi. Ingen bivirkninger ingen fare for at overdosere. Søg læge, hvis… og så nævnes eksempelvis hvis feberen overstiger 40,5C. Velskrevet artikel med mange guldkorn.

Den sidste eksperts bidrag

Sundhedsplejerske Anette Straadt giver råd til, hvordan du kan være med til at give dit barn nogle sunde og vigtige byggestene og dermed styrke barnets fundament for et godt og sundt liv. Anette kommer ind på vigtigheden af at symptombehandling suppleres med at behandle årsagen. Ligeledes Anette giver input til, hvordan du fra starten kan bygge dit barn sundt og stærk og til tarmbakteriernes vigtighed – de gode af dem – så du på den måde er med til at styrke dit barns immunforsvar.

Virkelig læseværdig e-bog om Familieforøgelse med så berigende artikler. Du kan læse alle artikler eller vælge den artikel eller de artikler ud som lige rammer dig. Når der er familieforøgelse, så er babyzoneterapi nærliggende – også som en del af bogen. Måske i næste udgave.

God læselyst!

PS Tilmeld dig nyhedsbrevet på moderskaber.dk og få e-bogen om Familieforøgelse

Danmarks anden tungeste baby – eller kender du en tungere baby?

Danmarks anden tungeste baby

Danmarks anden tungeste baby

Danmarks anden tungeste baby skal vi høre om efter et par andre indlæg.

“Spædbørn og børn 0-2 år” er temaet i min brancheforening FDZ.dk i 2017.

Hvem berigede os?

På vores netop afholdte landsmøde berigede Sundhedsplejerske og ekspert i børnesundhed Anette Straadt os om  ”Spædbørn og børn 0–2 år”. Vi hørte om at styrke børns sundhed indenfra med probiotika og modermælkserstatninger, hvis babyen får modermælkserstatning. Ligeledes kom Anette selvfølgelig også ind på den ammende mor og hendes kost. Anette er indehaver af Æblebørn.dk, hvor du kan blive gratis medlem i en måned. Du kan også starte med at få den gratis e-bog “Slip for syge børn”.

Senere var det Coach og mentor Stinemaria Mollie Jensen om ”Sensitive børn i alderen 0–2 år”. Stinemaria driver siden sensitivmor.dk. Talen var om at slippe tankemylderet, så der kan blive mere plads til ro og balance – og dermed livsglæden. Her kan du tilmelde dig: “Farvel til overstimulering, uro og dårlig samvittighed”. Du har også mulighed for hver dag at få et sms boost fra Stinemaria.

Danmarks tungeste baby har vi til gode at høre om. Nu nærmer vi os Danmarks tungeste baby – eller i hvert fald en af dem.

Under SURPRISE var der garanti for at lattermusklerne bliver rørt. Og det må jeg sige ja til. I den time stewardesse og foredragsholder Connie Svendsen var på, sad jeg med mavekrampe af grin. Det er lang tid siden at mine lattermuskler er blevet motioneret så meget. Efter foredraget lå der tre tårevædede (af grin) kleenex foran mig på mit bord. Her kan du se en af sekvenserne som Connie viste om hendes 6+ kg baby. En af Danmarks tungeste babyer. Blot 5 gram lettere end den tungeste baby det år Connie fødte sin søn.

Få dig selv et billigt grin, når du ser en af Danmarks tungeste babyer.

Danmarks tungeste baby – hvor meget vejer den tungeste baby – ved fødslen – som du kender, der er født i Danmark?

Babylab undersøger smartphoneforbrug – vil du deltage?

Babylab undersøger smartphoneforbrug

Babylab undersøger smartphoneforbrug

Københavns Universitets Babylab forsker i spæd- og småbørns udvikling og forældreskab. Lige nu søger de deltagere til forskningsspecialet “Smartphoneforbrug hos nybagte mødre”.

Nærmest alle er i dag i besiddelse af en smartphone. Jeg blev en gang spurgt “Ved du hvornår små børn hører deres mors stemme mest””. Nej. Svaret lød “Når mor går tur med klapvognen eller barnevognen og snakker i mobilen samtidig”. Det syn kan jeg sagtens nikke genkendende til. Jeg ser også rigtig mange små børn i klapvognen som higer efter af få deres mors opmærksomhed. Ofte forgæves. Desværre.

Er du interesseret i forskning fra Babylab?

Kunne du være interesseret? – klik på dette link og få mere information.

Du er også velkommen til at kontakte en af dem bag forskningsspecialet;
Anna Hoppe Mortensen, tlf. 26143019 og mail: sln288@alumni.ku.dk

PS du er også velkommen til at kontakte Stress-a

 

 

Bedste fif mod forstoppelse hos baby

Baby med forstoppelse

Baby med forstoppelse

Mange babyer bøvler med maven. Nogle babyer tenderer eller har forstoppelse.

For min-barsel.dk har jeg skrevet en artikel med titlen “Babyzoneterapeutens bedste fif mod forstoppelse”.

I artiklen nævnes en række tips til en helt lille baby, der får ondt i maven; lunkent vand, fennikel te, økologisk svedskesaft og Cichorium cum stanno. Dernæst følger en række tips til de lidt større babyer og nogle generelle fif til de små. Til sidst sluttes af med et godt zoneterapipunkt mod forstoppelse.

Udover alle de fif mod forstoppelse, der er nævnt i artiklen, så har jeg lige et par fif mere fra aromaterapeut Kerstin Rutschko;

Fif mod forstoppelse fra aromaterapeut Kerstin Rutschko

“Ja. det er rigtigt, også små børn har gavn af en god olie for at få systemet til at fungere.

Typisk er det olivenolie, som kan hjælpe med at få gang i maven.

Jeg kan ikke sige noget om alderen, men så snart barnet har fået introduceret fast føde og fordøjelsen er kommet i gang, kan man tilsætte lidt olie. måske ½ teskefuld til at starte med og op til en hel teske – afhængig af mavens reaktion på olien, selvfølgeligt.

Hvis maven er gået helt i stå, kan en desideret forstoppelse afhjælpes med hørfrøolie (samme mængde), den virker direkte på peristaltikken (tarmbevægelser), men kan til gengæld give diaré hvis man ikke doserer rigtigt.
Fede olier er jo madvarer som nærer og ikke “medicin ” som æteriske olier, barnets mave skal nok fortælle hvornår det er nok.

Uden på babys mave kan man bruge sortkommenolie til at massere maven med. Også helt små babyer kan tåle det, når maven slår knuder.

Så hvis din baby er forstoppet, så håber jeg, at du nu har fået nogle tips, der kan være med til at få sat gang i din babys mave, så din baby fylder bleen jævnligt.

Har du andre gode tips mod baby forstoppelse?, så hører jeg dem gerne.