Navlebrok i relation til babyer

Terapeut-DeeDee-Schmidt-Pedersen

Terapeut-DeeDee-Schmidt-Pedersen

Hvordan viser navlebrok sig?

Navlebrok, hvad enten det er hos babyer eller voksne, vil vise sig som en lille åbning i bugvæggen på den ene eller anden siden af navlen eller i selve navlen. Dette betyder, at der kan trænge en lille smule af tyndtarmen ud som viser sig som en udposning, en bule som varierer i størrelse fra en hasselnød til en valnød. Hvis åbningen er i selve navlen vil denne poppe ud i stedet for at danne en fordybning.

I langt de fleste tilfælde forsvinder navlebrokket i løbet af babyens første år. Jeg anbefaler dog altid behandling af brokket, hvis jeg bliver kontaktet på grund af det. Eller hvis jeg erfarer det ved det ”fødselsgave tjek” jeg tilbyder til de ny babyer som fødes i mit klientnetværk.

Hvad skal man lægge mærke til?

Det som man skal lægge mærke til er, om man let og uden besvær kan reponere brokket. Det vil sige trykke det tilbage på plads. Hvis man kan det, kan det behandles manuelt. Hvis ikke brokket kan trykkes tilbage uden besvær skal man være opmærksom på, at der kan ske en inkarceration. En Inkarceration er en indeklemning af det stykke tarm som sidder uden for åbningen i bugvæggen. I sådanne (sjældne) tilfælde anbefaler jeg at kontakte egen læge.

Navlens vigtige rolle

Navlen spiller en vigtig rolle helt fra starten af livet i fostertilstanden og fortsætter denne vigtige funktion i resten af livet. Efter undfangelsen begynder fosteret at udvikle sig og forbinde sig med væggen i livmoderen. Navlen og navlestrengen skabes og nærer fosteret, mens det udvikler sig. Der hvor næringen, gennem navlestrengen går ind i fosteret, betegnes som navlecenteret. Fra navlestrengen går den nærende livsenergi til venstre nyre. Så til højre nyre, ned til forplantningscenteret, gennem mellemkødet og op gennem rygsøjlen til hjernen. Herfra strømmer den gennem tungen og tilbage til navlen. Dette kaldes det mikrokosmiske kredsløb. Den fysiske føde fås ligeledes fra navlecenteret og det er også her kroppen skaffer sig af med affaldsstofferne.

Efter fødslen er navlecenteret stadig meget aktivt og afbalancerer kroppens forskellige energiniveauer. Samt det er center for den rent fysiske tyngdekraft, når vi sidder, står og er i bevægelse. Kroppen bevæger sig stadig omkring dette center som da vi var i fostertilstanden. Navlecenteret bearbejder og omdanner de forskellige energiformer fra vores føde til en form for livsenergi. Det sker i samarbejde med den fysiske fordøjelsesproces som vores krop da kan bruge.

Hvis der er adhærencer (arvæv eller andet sammenklistret væv) eller stagnationer af energi i dette område kan det forårsage problemer med at få nok energi til at nære organerne. Og generelt påvirke kroppens energisystem.

Navlens store effekt

Jeg har igennem mine mange år som terapeut haft stor interesse for navlen og udforsket navlecenterets indvirken på rigtig mange tilstande i kroppen. I mine behandlinger involveres navlen ofte med stor positiv effekt på de ubalancer som mine klienter henvender sig med. Jeg bliver til stadighed bekræftet i at navlen har forbindelse til så at sige alt i kroppen.

For et par år siden udviklende jeg en 2 dages workshop omhandlende navlen. Her introduceres kursisterne for en del af forbindelserne til navlen med teknikker som de kan bruge stort set til alle ubalancer i kroppen. Mine egne og mine kursisters erfaring er, at behandling med udgangspunkt i navlen og navlecenteret ofte hjælper vores klienter videre til et lettere sted i livet.

1000 tak til DeeDee for dette informative og godt skrevne indlæg om navlen.

Terapeut DeeDee Schmidt-Pedersen kan du læse mere om her;
www.denindregaard.dk
www.fulcruminstitute.dk

 

Kraniosakralterapi til babyer

Kraniosakralterapeut Lars Henrik Lundsgaard giver også kraniosakralterapi til babyer

Kraniosakralterapeut Lars Henrik Lundsgaard giver også kraniosakralterapi til babyer

Kraniosakralterapi er ligesom zoneterapi også godt til spædbørn og babyer.

Det forekommer ofte, at nyfødte har fået nogle behandlingskrævende knubs i forbindelse med fødslen. Næsten alle har spændinger i nakkemuskulaturen, som er opstået under påvirkning af presseveerne på vej ud eller i forbindelse med forløsningen.

Spændinger

Disse spændinger kan, hvis de ikke opløses umiddelbart efter fødslen, give alvorlige konsekvenser. Det kan blandt andet være skævt kranie, spændt gane, skævvridning i rygsøjle, afklemning af vagusnerven og hermed problemer med synkefunktion, fordøjelse og afføring.

Kraniosakralterapi til babyer

Det er ikke altid at dette kan løses med zoneterapi og da kan det være på sin plads af anvende kraniosakralterapi, som er blide og nænsomme teknikker, der respektfuldt forløser det væv, som som er plaget af spændinger.

Behandlingen varer 30-50 minutter og et forløb strækker sig typisk over to-tre gange.

Tak til kraniosakralterapeut Lars Henrik Lundsgaard, http://www.kliniklundsgaard.dk/ for dette oplysende indlæg

 

 

 

 

 

Osteopati til babyer og småbørn

De trange forhold i livmoderen og de kraftfulde belastninger spædbarnet udsættes for ved fødselen, både almindelige og komplicerede fødsler, kan være medvirkende til, at der opstår fejlstillinger, skævheder, mobilitetsindskrænkninger og ubalancer i det lille barn.

Spædbarnet undersøges grundigt for at afdække årsagen til en eventuel ubalance og eller fejlstillinger.  De teknikker der benyttes til behandling af babyer og små børn, er specielt tilpassede. Behandlingens formål er at genoprette normal bevægelse i kroppen og derved giver barnet de bedste forudsætninger for en problemfri udvikling.

Typiske symptomer på ubalancer er blandt andet:

 • Skrigebørn/Kolik
 • Nedsat bevægelse i nakke eller krop
 • Skæv hoved- & kropsstilling, asymmetri i hovedfacon og/eller ansigt
 • Gylpebørn /reflux
 • Sen motorisk udvikling
 • Fordøjelse/afførings problematikker
 • Spiseproblemer
 • Dårlig søvn

og hvor Osteopati til babyer og småbørn kan være med til at gøre en forskel.

Hvad er Osteopati?

Osteopati er en helhedsorienteret, undersøgelses og behandlingsform, hvor man søger årsagen til problemet og behandler denne manuelt. Osteopati er baseret på naturvidenskabelige fag, som eksempelvis anatomi, fysiologi, neurologi, biomekanik og sygdomslære.

Osteopater arbejder kun med deres hænder som behandlingsredskab og bruger teknikker som ledfrigøring via blid manipulation eller mobilisering. Muskler og andet bindevæv, så som fascier, ledkapsler og ledbånd, behandles med tilpassede stræk, mobiliserings- og muskelenergiteknikker.

Behandlingens formål er at genskabe normal bevægelighed og cirkulation, hvilket giver mulighed for, at de store systemer i kroppen:  bevægeapparat, organsystem og nervesystem (via krainosakralsystemet)  har optimale arbejdsbetingelser.

Osteopati har eksisteret siden 1874, og er en autoriseret sundhedsprofession i England, Malta, Portugal, Finland, Island, Schweiz, Frankrig og Lichtenstein. I Danmark arbejdes der aktivt på en autorisationsordning. alle medlemmer af Danske Osteopater bærer titlen M.R.O.DK, som er din sikkerhed for et højt fagligt niveau.

Didde Thorsted

Didde Thorsted

Didde Thorsted er uddannet autoriseret fysioterapeut, osteopat DO M.R.O. DK og naturmediciner. Hun har arbejdet med børn siden 1997 og er medejer af Qklinik, der har speciale i behandling af kvinder og børn.

Babyzoneterapeutens samarbejdspartnere

Til glæde for dig og forhåbentlig mange andre forældre har jeg som babyzoneterapeut gennem tiden skrevet en del blogindlæg og artikler. Alle blogindlæg og artikler som du er eller kan blive beriget af via mine samarbejdspartnere fremgår af Mød Helles netværk under menupunktet Mød Helle på Stress-a.dk.

Samarbejdpartnerne som babyzoneterapeuten indtil videre har skrevet indlæg for er

 • Babybusiness.dk
 • Barneguiden.dk
 • Betterwing.dk
 • MamaWise.dk
 • Min-barsel.dk
 • Min-mave.dk

Emnerne har eksempelvis været mavekneb – det er et af de hotteste emner, så flere skriv om mavekneb, fif mod forstoppelse, ørepine, urolige babyer, søvn og de udfordringer den skaber i mange hjem, suttens historie, når tænder er på vej og tips til ferien og tips til når det er hedebølge.

Artikler skrevet af babyzoneterapeuten

Titelmæssigt har artiklerne til samarbejdspartnerne også været langt omkring. Bedøm selv;
– 10 tips til en rolig putteseance
– 6 gode råd til en mere rolig baby
– 7 lyde der kan berolige din baby
– Babyzoneterapeutens bedste fif mod forstoppelse
– Børn er søde – især når de sover…
– En hyldest til dine fødder – de bær dig gennem livet
– Er din baby en bæ-gemmer?
– Er din baby ved at få tænder?
– Fem ferietips fra mig til dig – rigtig god og afslappende ferie!
– Gode råd mod mavekneb
– Har dit barn ondt i øret?
– Har I ballade med syge børn hjemme hos jer?
– Hjælp – hvad gør du, når din baby har mavekneb?
– Hvad er babyzoneterapi?
– Hvad synes du en Babyzoneterapeut skal blogge om?
– Hvilken type cyklist bliver dit barn?
– Interview med den cyklende babyzoneterapeut Helle Munk
– Livet som babyzoneterapeut
– Moster kommer på besøg – bliver du bekymret?
– Pakkekalendergaver – fra mig til dig!
– Seks babyråd, når hedebølgen er over os
– Suttens historie, fordele og ulemper
– Vil du være medlem af babyrådet?
– Zoneterapi til baby
– Åndedrættet – din bedste ven!

Du finder links til indlæggene på Mød Helles netværk.

Er der et emne som du gerne vil have taget op, så giv endelig lyd og send en sms til 20 74 49 47 eller en mail til tid@stress-a.dk.

Familieforøgelse – søskendejalousi, sundhed, bevidsthed, homøopati…

Familieforøgelse

Familieforøgelse

Syv vidende kvinder har på forskellig vis bidraget om Familieforøgelse til e-bogen Ny mor og hva’ så som kvinden bag Moderskaber er initiativtager til.

Emnerne, når emnet er Familieforøgelse, er vidtfavnende fra Søskendejalousi – Når barn bliver til børn, over Babymassage, Dit barn og mikrobiomet, Den bevidste baby, til Sundhed og trivsel for mor og spædbarn, Homøopati til det feberramte børn, sluttende med Naturlig sundhedspleje til dit barn.

Kort om eksperternes bidrag

Familiepsykolog Heidi Agerkvist kommer ind på at søskendejalousi ofte er en fejltolkning af børns adfærd og følelser. Heidi mener, at der i højere grad er tale om misundelse. Artiklen handler om nuancerne mellem jalousi og misundelse samt tilgange til at håndtere dem mellem søskende.

Hannah Lind Arlaud er kvinden bag afsnittet om babymassage og dens betydning. Berøring er hjertets sprog – og livsnødvendig. Massage er struktureret næring. Berøring har betydning for hastigheden af barnets mentale udvikling det første halve leveår. Kærlighedshormonet Oxytocin, der skaber følelsesmæssige bånd, aktiveres. Det er også med til at styrke barnets sociale kontakt.

Zoneterapeut Betina Axil beretter om babyers tarmflora som i dag hedder mikrobiota. Denne mikrobiota har blandt andet som opgave at støtte vores immunsystem. Såfremt alt går efter planen, uden forstyrrelser, så har barnet omkring 3 års alderen udviklet en god og stærk mikrobiota. En god måde at styrke barnets mikrobiota er med probiotika.

Mette Carendi er skribenten bag Din bevidste baby. Det tyder på, at babyer opfatter langt mere end vi tror. Mette kommer ind på barnets følelsesmæssige rettigheder og den første af fem og den vigtigste i barnets første leveår gennemgås. Retten til at eksistere – og hvad den kan indebære af henholdsvis grundlæggende negative og positive overbevisninger – og hvordan du kan støtte dit barn i forhold til retten til at eksistere.

Holistisk behandler Rikkeliva Holm skriver at mange og modsatrettede følelser kan komme i spil, især som førstegangsmor. Husk også at fylde dig selv op, så du har noget at give videre til den lille ny. Hud-mod-hud er vigtig for tilknytningen mellem mor og barn og er stress reducerende. Mange gode kostråd. Også en læseværdig artikel med mange guldkorn.

Homøopat Mette Mitchell skriver informativt om feber, at det er tegn på et sundt og funktionelt immunforsvar. Pas på med panodil. Mette kommer med forslag til homøopatiske alternativer. Naturlige lægemidler uden kemi. Ingen bivirkninger ingen fare for at overdosere. Søg læge, hvis… og så nævnes eksempelvis hvis feberen overstiger 40,5C. Velskrevet artikel med mange guldkorn.

Den sidste eksperts bidrag

Sundhedsplejerske Anette Straadt giver råd til, hvordan du kan være med til at give dit barn nogle sunde og vigtige byggestene og dermed styrke barnets fundament for et godt og sundt liv. Anette kommer ind på vigtigheden af at symptombehandling suppleres med at behandle årsagen. Ligeledes Anette giver input til, hvordan du fra starten kan bygge dit barn sundt og stærk og til tarmbakteriernes vigtighed – de gode af dem – så du på den måde er med til at styrke dit barns immunforsvar.

Virkelig læseværdig e-bog om Familieforøgelse med så berigende artikler. Du kan læse alle artikler eller vælge den artikel eller de artikler ud som lige rammer dig. Når der er familieforøgelse, så er babyzoneterapi nærliggende – også som en del af bogen. Måske i næste udgave.

God læselyst!

PS Tilmeld dig nyhedsbrevet på moderskaber.dk og få e-bogen om Familieforøgelse